Voedingsmiddelenproducent

De voordelen van HDN voor u als voedingsmiddelenproducent
Borging van de voedselveiligheid: als producent in de foodindustrie kent u als geen ander het belang daarvan. Maar hoe zeker weet u dat de installatie of machine die u gebruikt of laat bouwen voldoet aan de meest actuele normen? Maakt u gebruik van de laatste stand van de techniek, worden de juiste componenten toegepast en zijn deze wel op de juiste manier ingebouwd? Voor deze en andere vragen is HDN uw partner. Met onze ondersteuning laat u op het gebied van voedselveiligheid niets aan het toeval over.
HDN-methodiek
De HDN-methodiek helpt u om samen met opdrachtnemers tot een goede opdrachtomschrijving en specificatie te komen. Cruciaal hierin zijn gefundeerde argumenten op basis van de Hygiëne Risico Analyse (HRA) en de beheersmaatregelen die daaruit volgen. Het resultaat? Zeer specifieke instructies. Zonder nuances en gericht op de optimale voedselveilige oplossing.
Waterdichte specificaties
Verordeningen, normen en richtlijnen op het gebied van voedselveiligheid ontwikkelen zich continu. Het onderhouden van goede specificaties op basis van de actuele situatie vraagt veel tijd en inzicht. HDN heeft een werkgroep die zich hierop richt en ervoor zorgt dat specificaties steeds aansluiten bij de actuele situatie.
• HDN borgt de kennis en kunde van uitvoerende partijen via opleidingen en certificering.
• HDN faciliteert een netwerk waarin belangrijke kennis en kunde worden geborgd.
• De HDN-methode vergemakkelijkt validatie via het V-model.
HDN als kompas
Het begrip hygiëne is enorm breed en valt op veel manieren te interpreteren. HDN is uw kompas. Onze methodiek geeft u de handvatten om het aspect hygiëne op de juiste manier te verankeren in uw technische oplossing, in lijn met alle actuele Europese regels, richtlijnen en normen. HDN verbindt deze wirwar aan voorschriften en maakt ze eenvoudig, praktisch uitvoerbaar en daardoor ook controleerbaar. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar reinigbaarheid (EHEDG), maar vooral ook naar PED, EC 1935/2004 en de installatienorm EN 13480. Met ons aan uw zijde weet u zeker dat u voldoet aan de richtlijn van Good Manufacturing Practice (GMP).
Belangrijk: HDN is geen extra eis. Wij wijzen u juist de weg in het woud van regels en richtlijnen. Zodat u aan alle verplichtingen voldoet en garant kunt staan voor optimale voedselveiligheid.
Word ook lid van HDN
Een lidmaatschap geeft u meer grip op voedselveiligheid. Maar dat niet alleen. U draagt bovendien bij aan een sterke positie van de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. Ons land is een van de grootste producenten van voedingsmiddelen én van machines en installaties voor deze industrie. Voorop blijven lopen en onze hoge standaard behouden én verder uitbouwen, dat is het doel. Verbeter kansen zijn er nog genoeg.
Wat deelname u oplevert
- De zekerheid dat u voldoet aan actuele richtlijnen en dus minder risico’s op het gebied van voedselveiligheid.
- Duidelijke keuzes die richting geven aan iedereen die betrokken is bij het ontwerpen, bouwen en in bedrijf stellen van uw installaties en machines.
- Minder afbreukrisico als gevolg van verkeerde keuzes.
- Een groot netwerk van specialisten:
o Deelname aan workshops, waarbij u zelf ook het onderwerp kunt bepalen.
o Inspraak via deelname aan werkgroepen.
o Toegang tot specialistische kennis, advies en consultancy. - Toegang tot alle HDN-documenten en -bestanden:
o Handvatten voor een gestructureerd projectproces volgens EN 1672-1 en 2. o Altijd inzicht in actuele specificaties.
o Traceerbaarheid in alle aspecten van de uitvoering. - Financiële voordelen:
o Korting op deelname aan opleidingen en workshops.
o Een voucher ter waarde van € 750,- voor een opleiding.
o Een voucher voor gratis consultancy-uren (aantal afhankelijk van de duur van het lidmaatschap).De deelname fee
Voor een HDN-lidmaatschap betaalt u € 1.288,- per jaar.**Dit bedrag is exclusief btw voor 2020 en geldt voor één (hoofd)vestiging. Wilt u met meerdere vestigingen deelnemen, dan betaalt u € 250,- per extra vestiging in de Benelux.
Vrijblijvend advies
Wanneer? Op het moment dat het u uitkomt!
